ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

1. Αντάμωμα στο χωριό.

Η κυριότερη καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου ήταν και είναι το Αντάμωμα των Απανταχού Αριαδιτών στην Αριάδα την ημέρα της γιορτής της Παναγίας 15 Αυγούστου. Το αντάμωμα ξεκινά από τον εκκλησιασμό των χωριανών στην εκκλησία της Παναγίας, τον ζεστό χαιρετισμό πριν και μετά τον εκκλησιασμό μεταξύ των χωριανών, το χαμόγελο και την ικανοποίηση της συνάντησης χωριανών μετά από σύντομο ή μεγάλο διάστημα απουσίας και συνάντησης. Μετά βρίσκονται οι χωριανοί στο καφενείο του χωριού για καφέ ουζάκι και κουβέντα. Τα 2 πρώτα ανταμώματα είχαν εξελιχθεί σε γλέντι. Το 2004-2005 έγιναν ανταμώματα στο καφενείο του χωριού. Μετά το 2005 το αντάμωμα έλαβε χαρακτήρα εκδήλωσης βραδινής –Σαββατοκύριακο μετά της Παναγίας, τις περισσότερες φορές με ζωντανή μουσική και χορό. Το αντάμωμα εκτός από την ευκαιρία συνάντησης των χωριανών αποτελεί την μοναδική εκδήλωση στο χωριό, όπου πια ζουν λίγοι χωριανοί και γενικά δίνει ζωντάνια στο χωριό. Όλοι περιμένουν το καλοκαίρι και το αντάμωμα των χωριανών. Για το Σύλλογο στόχος δεν είναι το κέρδος από την εκδήλωση αλλά να δοθεί η δυνατότητα στους χωριανούς να συναντηθούν. Έρχονται χωριανοί ύστερα από πολλά χρόνια στο χωριό, χάριν της εκδήλωσης αυτής, από μακριά. Οι χωριανοί αγκάλιασαν και υποστηρίζουν την εκδήλωση αυτή.
Τα πρώτα χρόνια μέχρι το 2010 η εκδήλωση γινόταν στην πλατεία του χωριού με μικρά προβλήματα, όπως η ανυπαρξία τουαλετών. Από το 2011 με έξοδα και προσωπική εργασία μελών Δ.Σ. και χωριανών, έγινε διαμόρφωση προαυλίου Δημ. Σχολείου στο δάπεδο, κατασκευή πίστας και λόγω ύπαρξης τουαλετών του σχολείου, το αντάμωμα γίνεται πλέον στο χώρο αυτό, που είναι ο πλέον κατάλληλος.

Στην προετοιμασία και στην διοργάνωση του ετησίου ανταμώματος κάθε χρόνο, την προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου στηρίζουν οι κάτοικοι του χωριού. Συγκεκριμένα ο Γ.Κάππας, ιδιοκτήτης καφενείου, κλείνει το βράδυ της εκδήλωσης το καφενείο και ανιδιοτελώς χωρίς αμοιβή αναλαμβάνει το ψήσιμο των σουβλακιών που ομολογουμένως είναι άριστος «μάστορας» , τον βοηθούν τα παιδιά του Γιάννης και Κώστας. Στο ψήσιμο αλλά και όπου αλλού χρειαστεί κάθε χρόνο ανελλιπώς σημαντική προσφορά έχει ο Τάτσης Χρυσόστομος χωρίς καμία αμοιβή.
Ακόμη έχει βοηθήσει αρκετές φορές και ο Μπάμπης Τσακνής, που βρίσκεται στο χωριό λίγες ημέρες το καλοκαίρι και στο αντάμωμα. Τα παιδιά του χωριού που ζουν μόνιμα στο χωριό Βαρελά Βάσου – Κ.Ζυγούρης βοηθούν στο σερβίρισμα με μικρή αμοιβή που το Δ.Σ. νοιώθει την υποχρέωση να προσφέρει. Ακόμη βοήθησαν ο Τάτσης Βασίλης, ο Θόδωρος και Δημήτρης Μίλης, Μπάμπης Κ.Τσακνής, η Ανδριάννα Τάτση, ο Γ. Ζαπαντιώτης, η Γεωργία Μπούτη, Βαρελά Καίτη, Πόπη και Σούλα Ανωγιάτη, Κ.Μουδάτσος. Εκτός των παραπάνω αποτελεί παράδειγμα εθελοντισμού η προσφορά βοήθειας από πρώην μέλη επί δεκαετία, του Δ.Σ.: του Γρηγόρη Μπαμπάτσικου, του Αθ.Τάτση και του Θωμά Τσακνή, που είναι πάντα παρόντες και συνεισφέρουν στην προετοιμασία και στην προσπάθεια του Δ.Σ. για καλή διοργάνωση της εκδήλωσης
Από το 2004 μέχρι 2015 έγιναν 10 ανταμώματα.
2004, 2005, 2006, 2008, 2009,2010, 2011, 2012, 2014 και 2015.

2. Ετήσιος χορός Αθήνας

Γίνεται κάθε χρόνο σχεδόν εκτός από ελάχιστες φορές σε ταβέρνα ή κέντρο για τους χωριανούς και φίλους της Αθήνας. Αρκετές φορές έχουν έλθει χωριανοί από περιοχές Αίγιο - Κορινθία. Στόχος είναι η επικοινωνία, η διασκέδαση και να υπάρξουν έσοδα για τις ανάγκες του Συλλόγου μέσα από λαχειοφόρο αγορά. Ο χορός γίνεται εναλλακτικά βράδυ και μεσημέρια Κυριακής
21/3/2004 Ταβέρνα Τζάκι – 25/2/2005 Ταβέρνα Τζάκι
2006 Κέντρο Γραμμές - 2008 Όμορφη Νύκτα
2009 Όμορφη Νύκτα – 18/4/2010 Ταβέρνα Χάϊδως.
15/2/2015 Ταβέρνα Αδιαχώρητο

3. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Κάθε χρόνο πραγματοποιείτο η καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με την Γενική Συνέλευση. Από το 2015 η εκδήλωση αυτή γίνεται με τον ετήσιοι χορό του Συλλόγου.

4. Εκδηλώσεις νεολαίας.

Έγινε μέχρι τώρα 2 φορές σε χώρους διασκέδασης των νεολαίων με επιτυχία για γνωριμία των νέων ανθρώπων του χωριού. 2007 και 2014.

5. Εκδρομές

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος πραγματοποιεί ημερήσια εκδρομή σε περιοχές κοντινές, με επιτυχία σχεδόν πάντοτε. Στόχος η επικοινωνία χωριανών μακριά από την Αθήνα, η διασκέδαση και η γνωριμία , επίσκεψη περιοχών με φυσική ομορφιά και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Φέτος πήγαμε Αράχωβα – Γαλαξείδι . Το 2005 Ναύπλιο, το 2006 Βυτινα , το 2007 Καλάβρυτα, το 2009 Αράχωβα, το 2011 Σπήλαιο Λιμνών, το 2012 Γοργοπόταμο, το 2014 Επίδαυρο.

6. Επισκέψεις – Ξεναγήσεις

Από φέτος με απόφαση του Δ.Σ. ξεκίνησε και θα συνεχισθεί στο μέλλον, η επίσκεψη - ξενάγηση από Αρχαιολόγο σε Αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας με στόχο την επικοινωνία μας και την γνωριμία σε βάθος με χώρους αρχαιολογικής σημασίας της Αθήνας. Φέτος 22/9/2015 επισκεφτήκαμε με συμμετοχή 25 χωριανών τα Βυζαντινά μνημεία της Πλάκας, με ξεναγό την Αρχαιολόγο Φανή Σταυρουλάκη, αφιλοκερδώς, και στη συνέχεια χαλαρώσαμε με καφέ στην όμορφη Πλάκα σε μια όμορφη γλυκιά ηλιόλουστη φθινοπωρινή ημέρα.